Häst- och vagnsturer

Åk med våra trygga ardennerhästar ner till Släthults Kvarn

Boka till fika med ostkaka till er hästtur!

Häst och vagn till Släthults Kvarn

Vi föder upp svensk ardenner och varje försommar föds det ett antal föl hos oss. Ett besök hos oss kan bli en riktig sötchock vid denna tiden. Vi kör häst- och vagnsturer hemifrån gården, vi deltar också på olika event med våra hästar. Den svenska ardennerhästen är ett kulturarv som vi stolt förvaltar och gärna berättar mer om.


Den vanligaste turen vi kör i Släthult går ner till Släthults Kvarn. Längs slingrig skogsväg åker vi med häst och vagn ner till kvarnen, här är ett rikt växt och djurliv och har man tur kan man få se både älgar, rådjur, harar och kanske till och med vildsvin. Kvarnen är byggd på 1500-talet och trots sin ålder i ett mycket fint skick. Det finns plats att sitta ner och avnjuta en fika och umgås. Hembygdsföreningen har satt upp skyltar där man kan hitta inforamtion om kvarnen för den som är intresserad utav det. Det är en mycket mysig tur där man hör hästens hovar mot marken och fåglarnas kvitter, känner alla dofter som finns i skogen och om man har tur får se lite vilda djur. Max 10-12 personer per tur (beroende på ålder). Ca 40 minuters körning med häst. Med pausen vid kvarnen är det vanligt att hela turen tar ca 2 timmar. Om man är ett större sällskap än 10-12 personer så kan några välja att promenera.


Småländsk guldkant med Idas ostkaka

Boka gärna fika med vår hembakade ostkaka till din tur. Ostkakan är helt och hållet ett hantverk som bakas enligt ett gammalt familjerecept och  i generationer har just denna ostkaka varit mycket populär. Till ostkakan serveras grädde, sylt och glass. Dryck kaffe eller Rudenstams äppelmust. OBS! Vår ostkaka innehåller laktos och gluten.


Hamburgare

Vi har även möjlighet att grilla och servera hamburgare på våra hästturer. Hamburgarna är såklart våra egenproducerade, som även finns att köpa i vår gårdsbutik Släthultsboden. Bokar ni hamburgergrillning så ingår alla tillbehör såsom bröd, sås, tomat, sallad, gurka, picklad rödlök och andra passande tillbehör. Drycken som vi serverar till detta är Rudenstams äppelmust.


Självklart kan man också ha med sig en egen fikakorg.


Prislista:

Häst-och vagnstur till Släthults Kvarn: 1500 kr (max 10-12 personer)


Ostkaka med tillbehör och dryck: 100 kr/person


Hamburgare med tillbehör och dryck: 130/st


Ange vid bokning: Antal personer (vuxna och barn), om ni vill boka ostkaka ange antal portioner.


Lediga datum att boka, vi kommer överens om tid: 


31/7

1/8

2/8

7/8

8/8

Klicka här för att lägga in din bokning